• Kodeks przedszkolaka obowiązujący w naszym przedszkolu:

• Kodeks przedszkolaka obowiazujący w naszym przedszkolu:

WSPÓLNIE I ZGODNIE BAWIĘ SIĘ Z DZIEĆMI.

POTRAFIĘ CZEKAĆ NA SWOJĄ KOLEJ PODCZAS ZABAWY.

SZANUJĘ CUDZĄ WŁASNOŚĆ.

WIEM, ŻE PRACA INNYCH JEST TRUDEM, KTÓRY NALEŻY SZANOWAĆ I TEGO SAMEGO OCZEKUJĘ OD INNYCH.

DO ZABAWY BIORĘ TYLKO TE ZABAWKI, KTÓRYMI TERAZ BĘDĘ SIĘ BAWIĆ, A PO SKOŃCZONEJ ZABAWIE ODŁOŻĘ JE NA MIEJSCE.

BAWIĘ SIĘ TAK, ABY NIE POWODOWAĆ ZAGROŻENIA I PRZYKROŚCI.

POMAGAM INNYM: MŁODSZYM I MNIEJ SPRAWNYM DZIECIOM.

PRÓBUJĘ SAMODZIELNIE ROZWIĄZYWAĆ SYTUACJE PROBLEMOWE, ZGODNIE Z OGÓLNIE PRZYJĘTYMI NORMAMI.

STOSUJĘ FORMY GRZECZNOŚCIOWE: PROSZĘ, DZIĘKUJĘ, PRZEPRASZAM.

WIEM, ŻE W PRZEDSZKOLU JESTEM PO TO, ABY NAUCZYĆ SIĘ WSZYSTKIEGO, CO BĘDZIE MI POTRZEBNE W SZKOLE.